سرزمین افاغنه

آخرین اخبار در رابطه با کشور من افغانستان

سرزمین افاغنه

آخرین اخبار در رابطه با کشور من افغانستان

برای انکشاف فرهنگ بیمه، برنامه های گسترده روی دست است

بیمه در افغانستان با اعتماد کامل در میان همشهریان رایج گریده و مردم می توانند با اطمینان خاطر خود و اموال شان را بیمه کنند.

برای انکشاف فرهنگ بیمه، برنامه های گسترده روی دست است

محمد عارف حمید رییس امور بیمه های وزارت مالیه، که  در ورکشاپ یک روزه "انکشاف صنعت بیمه در وزارت معارف" صحبت میکرد، گفت: ما درافغانستان انواع بیمه ها را داریم، اما متاسفانه تاکنون آگاهی عامه، به حدی نرسیده که همه اقشار جامعه ما درک کامل از فرهنگ بیمه داشته باشند.
او افزود: بزرگترین چالش فراروی بیمه افغانستان عدم آگاهی مردم از بیمه و خدمات آن می باشد.
حمید علاوه کرد: از اثر جنگ های چندین سال گذشته، یکی از مواردی که به میان آمد، موضوع عدم اعتماد بود که ریاست بیمه نیز از این امر بدور نماند.
او افزود: چیزی که فعلاً در اذهان مردم وجود دارد، این است که میگویند درافغانستان، اصلاً درعرصه بیمه ها جبران خساره وجود ندارد.
حمید ابراز امیدواری کرد که موضوعات بیمه در افغانستان با اعتماد کامل در میان همشهریان رایج گریده و مردم می توانند با اطمینان خاطر خود و اموال شان را بیمه کنند.
حمید تصریح، نمود که یکی دیگر از چالش های عمده ای که در سد راه بیمه افغانستان وجود دارد، نا امنی و عدم امنیت سرمایه گذار ها می باشد.
به گفته حمید، بیمه یک موضوع اساسی در سکتور اقتصادی جهان می باشد، که در حال حاضر بیمه سخن اول اقتصاد را در جهان میزند.
داکتر سید حمیدالله معین مالی و اداری وزارت معارف در این ورکشاپ گفت: بیمه یک فرهنگ جدید و مفید است، تلاش صورت می گیرد تا در مراحل بعدی مامورین این وزارت، در سیستم بیمه تنظیم گردند.
او افزود: موضوع بیمه یک بحث جدید می باشد و در حال حاضر تمامی مکاتب خصوصی در سیستم بیمه تنظیم می باشند که یکی از شرایط جواز کار مکاتب خصوصی بحث بیمه آنان می باشد.
وی ابراز امیدواری کرد که روزی، تمام ادارات معارف افغانستان با سیستم بیمه تنظیم شده و این وزارت نظر به سایر وزارت ها در زمینه بیمه پیشتاز باشد.
شاه ولی صادق نماینده شرکت خصوصی بیمه افغانستان، که دراین ورکشاپ حضور داشت، گفت: عدم آگاهی درست مردم و شرکت ها از نوعیت بیمه ها باعث می شود تا مردم بالای سکتور بیمه بی اعتماد شوند.
او افزود: بانک ها و شرکت های مخابراتی و خصوصی که از مزایای بیمه آشنایی دارند و ضرورت احساس می کنند از بیمه استفاده می کنند، اما مردم عام که از فواید بیمه اطلاعی ندارند، در صدد دریافت بیمه نیستند.
وی تصریح نمود که بیمه یک آرامش ذهنی است و موثریت کار کارمند را بالا می برد و دولت می تواند آن را به شکل اجبار بالای شرکت های خصوصی تحمیل کند.
صادق، از دولت خواست که به خاطر نهادینه شدن فرهنگ بیمه باید اقدامات موثر را برای بیمه کارمندانش روی دست گیرد تا الگویی برای سایر شرکت های خصوصی بوده باشد.
قابل یادآوری است، ازآنجایی که صنعت بیمه در یک کشور، به عنوان وسیله ای برای تضمین حفظ ثروتهای ملی و خصوصی وحمایت ازحقوق و دارایی های سرمایه گذاران محسوب میشود؛ اما این صنعت هنوزهم درافغانستان توسعه نیافته و تبلیغات در راستای بلند بردن سطح آگاهی عامه، خیلی ناچیز بوده است.
بیمه، قراردادی است که براساس آن، زیان مالی که بنا بر دلایلی برجان و مال بیمه گذار وارد می گردد، طبق قرارداد منعقده از سوی شرکت بیمه جبران می شود.
به اساس قراردادی که میان این دو صورت می گیرد، بیمه گذار مقداری پول را به شرکت بیمه می پردازد تا در صورت وقوع حوادث و وارد آمدن زیان ناشی از آن برجان و مال وی، شرکت بیمه آنرا جبران نماید.
گفتنی است که نظر به گفته رییس امور بیمه ها، هم اکنون یک شرکت دولتی و دو شرکت خصوصی بیمه، از وزارت مالیه جوازکار گرفته اند، که مجموعاً ١٥ نوع خدمات بیموی از جمله بیمه های بانکداری، شخص ثالث، وسایط نقلیه، هوانوردی، ساختمانی، آتشسوزی، تروریزم، صحی، کارگوترانزیت و... را مطابق پالیسی عرضه می کنند.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.