سرزمین افاغنه

آخرین اخبار در رابطه با کشور من افغانستان

سرزمین افاغنه

آخرین اخبار در رابطه با کشور من افغانستان

به هیچ نهادی اجازه نمی دهیم به مجلس مشروعیت دهد

رییس مجلس نمایندگان می گوید که مجلس مشروعیت خود را از مردم افغانستان گرفته است و حاضر نیست این مشروعیت را به کسی دیگری واگذار کند.

 عبدالرئوف ابراهیمی رییس مجلس گفت: " قانون اساسی به عنوان تنها وثیقه ملی افغانستان صراحت دارد که اول سرطان سال پنجم بعد از اعلام نتایج انتخابات و آغاز بکار شورای جدید، دوره کاری مجلس خاتمه می یابد؛ ضرورت به تفسیر نیست، این خانه مشرعیت خود را در مطابقت با قانون از ملت افغانستان گرفته است و ما به هیچ نهادی اجازه نمی دهیم که آنها به این خانه مشروعیت قانونی دهند".
آقای ابراهیمی افزود: این که امروز حکومت تقصیر دارد و در مطابقت به قانون نتوانسته انتخابات برگزار کند، این مساله بهانه ای خوبی نیست که صلاحیت ملت افغانستان به بحث گرفته شود.
او بار دیگر از رییس جمهور و رییس اجرایی خواست که تاریخ مشخص انتخابات مجلس نمایندگان را رسما به مردم افغانستان اعلام کند.
به گفته وی؛ پیش از این رییس جمهور به او وعده داده که تاریخ برگزاری انتخابات را مشخص می کند.
این در حالی است که شماری از نمایندگان در جلسه امروز مجلس ضمن تاکید بر غیر قانونی شدن کار این مجلس پس از اول سرطان، تاکید داشتند.
اسدالله سعادتی عضو مجلس گفت: " بحث ختم کار پارلمان جدی است، ما مطابق ماده ۸۳ قانون اساسی نمی توانیم به کار ادامه دهیم؛ این یک استدلال سست و بی پایه است و نباید به آن اتکا شود".
آقای سعادتی افزود که اگر پارلمان پس از اول سرطان تعطیل شود هم به نفع کشور نیست.
او پیشنهاد کرد که مجلس باید مشروعیت خود را از یک اجماع سیاسی به دست آورد و به کارش ادامه دهد.
هم اکنون در مجلس دو نظریه وجود دارد. برخی نمایندگان می گویند که ادامه کار مجلس قانونی است و مشروعیت دارد و اما برخی دیگر اعضای مجلس تاکید دارند که میعاد کار مجلس پس از اول سرطان غیرقانونی و نامشروع است.
روز گذشته احمدیوسف نورستانی رییس کمیسیون انتخابات نیز گفته است که ادامه کار مجلس پس از اول سرطان غیرمشروع است.
او در حالی چنین ابراز نظر کرده است که نمایندگان می گوید: به دلیل بحران در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته و عدم اعلام نتایج آن، کمیسیون انتخابات دیگر مشروعیت ندارد.
پیش از این؛ رهبران حکومت وحدت ملی نیز گفته اند که بدون اصلاحات در سیستم و نظام انتخاباتی، انتخابات شفاف برگزار نخواهد شد.
اصلاحات در سیستم انتخاباتی از طریق ایجاد کمیسیون اصلاحات انتخاباتی در توافق سیاسی رهبران حکومت وحدت ملی نیز آمده است؛ اما کمیسیون اصلاحات در سردرگمی به سر می برد و کارش را آغاز نکرده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.