روزنامه ''ال پاییس'' در گزارشی نوشت: جنگ در سوریه و عراق، هزاران نفر از جنگجویان خارجی را که تعداد قابل توجهی از آنان اروپایی هستند، به خود جذب کرده، اما وحشیگری داعش باعث شده است حمایت خاصی از سوی جنگجویان خارجی نسبت به گروه هایی که علیه داعش می جنگند، مخصوصا کردها، صورت گیرد.
در این راستا، کسانی که علیه داعش می جنگند شروع به پذیرش داوطلبان خارجی از جمله اسپانیایی ها کرده ا ند، هرچند تعداد آنان بسیار کمتر از افرادی است که به گروه تروریستی داعش ملحق می شوند.
اسپانیایی هایی که وابسته به گروه بازسازی کمونیست ها (انشعابی از جوانان حزب کمونیست اسپانیا ) هستند در اوایل سال جاری میلادی به سوریه رسیدند و به عنوان بخشی از گردان متشکل از ملیت های مختلف، پایگاه خود را در راس العین در شمال کشور که تحت کنترل یگان های مدافع خلق کردستان است،مستقر کردند.
آنها می گویند در آنجا آموزش نظامی می بینند و پس از چند روز برای جنگ به جبهه اعزام می شوند، موردی که منابع اطلاعاتی ترکیه و یک روزنامه نگار محلی به روزنامه ال پاییس تایید کردند.
اسپانیایی ها همچنین گفتند که به جز برخی از افراد سازمان، کس دیگری از آمدن آنها به سوریه خبر نداشت. در این رابطه ، یکی از اسپانیایی ها که خود را ''پاکو آرکادیو'' می نامد، در گفت و گوی تلفنی با ال پاییس، به دلایل امنیتی از اعلام تعداد دقیق اسپانیایی ها خودداری کرده و فقط حضور دو نفر را به طور رسمی تایید کرد. منابع اطلاعاتی ترکیه در این مورد معتقدند که تعداد اسپانیایی ها بسیار بیشتر است.
آنها دلایلی که این افراد را بر آن داشته برای مبارزه با داعش سلاح به دست گیرند ''بین المللی شدن طبقه کارگری'' و ''حمایت از نبرد انقلابی نیروهای کرد'' عنوان می کنند و می گویند جنگ آنها علیه اسلام نیست، بلکه برای همزیستی بین فرهنگ های مختلف و نه فقط به نفع کردها بلکه به نفع همه بشریت است.
به نوشته روزنامه ال پاییس، وضعیت راس العین بیش از حد پیچیده نبوده اما اکنون این گردان به مرحله بالاتری قدم گذاشته است. یک ماه پیش، مدیران یگان های مدافع خلق تصمیم گرفتند بخشی از جنگجویان خارجی را به جبهه ''سینجار'' در عراق اعزام کنند.
آرکادیو در گفتگوی تلفنی خود افزود: در سینجار یک حرکت بزرگ شبه نظامیان وجود دارد و من شخصا در عملیات حمله و فشار به داعش شرکت داشتم که نمونه آن، حمله حدود یک هفته پیش بود که در آن 15 افراط گرای عضو داعش کشته شدند.
به عقیده ال پاییس ، فتح دوباره سینجار یک اهمیت حیاتی دارد زیرا نیروهای کرد بدین وسیله یکی از مهمترین راه های ارتباط را بین سرزمین هایی که داعش در عراق و سوریه تحت کنترل دارد، قطع می کنند. در این مورد ، فرمان ها بسیار واضح نیست، زیرا در جبهه ضد داعش چندین سازمان گرد هم آمده ا ند. در این زمینه ، افزون بر نیروهای یگان مدافع خلق همچنین می شود شبه نظامیان ایزدی و مسیحی، شبه نظامیان گروه های مسلح ترکیه و نیروهای پیشمرگ دولت کرد عراق را دید، به طوری که بدبینی ها بین آنها، بسیار قابل توجه است.