رئیس جمهور باراک اوباما نیز در این کنفرانس ضمن ایراد سخنرانی گفت القای جنگ اسلام و غرب دروغ سفیه است. بگفته او تروریستها از یک میلیارد مسلمان نمایندگی نمی کنند باراک اوباما همچنین القا کرد که اختلافات شیعه و سنی فقط در صورتی حل خواهد شد که ابر قدرتها بر سر گفتگو بنشینند. چودری نثار علی خان وزیر کشور پاکستان نیز که به نمایندگی این کشور در این کنفرانس شرکت کرده بود ضمن ایراد سخنان خود گفت: ملت پاکستان مثل دیوار آهنین در مقابل تروریسم ایستاده است . از سوی دیگر افغانستان و پاکستان بعد از چهل سال اختلاف برای نخستین بار با هدف مبارزه با تروریسم کنار هم ایستاده اند . ژنرال راحیل شریف فرمانده ارتش پاکستان که طی دو ماه گذشته برای سومین بار، هفته گذشته همراه با ژنرال رضوان اختر فرمانده I.S.I سازمان استخباراتی این کشور به کابل رفته بود در ملاقات با سران دولت افغانستان پر واضح گفت که دشمنان افغانستان ، دشمنان پاکستان نیز محسوب می شوند و دولتمردان افغانستان امیدوارند که طی چند هفته آینده نتایج تعهدات دولت پاکستان در امر مبارزه با تروریسم هویدا شود. اما باید عرض شود که مبارزه با تروریسم فقط با شعار صورت نمی گیرد بلکه با اراده قوی ،جدی و با عمل امکان پذیر است. در ارتباط با ادعای بی اساس باراک اوباما برای مبارزه با تروریسم باید عرض شود که عملکرد سیزده ساله ارتش آمریکا در افغانستان نشان داده است که این کشور در مبارزه با تروریسم صداقت ندارد که اگر میداشت تروریسم به سر تاسر منطقه تا شمال آفریقا گسترش نمی یافت و اگر اظهارات جورج دبلیو بوش رئیس جمهور وقت آمریکا بعد از حمله 11 سپتامبر 2001 مورد دقت قرار گیرد که در همان اوایل چند ساعت بعد از حمله بدون اینکه تحقیقات صورت گرفته باشد ناقوس جنگ صلیبی را بصدا در آورد اگر چه سران نسبتا" فهمیده آمریکا با درک مسئله حساسیت و اینکه نمی توان به این شکل مسلمانها را فریب داد، خیلی سریع از کلمه جنگ با تروریسم بجای واژه جنگ صلیبی استفاده کردند ولی حقیقت امر با عجله از دهن جورج دبلیو بوش لو رفته بود و امروز آمریکا که باید همه نیروها را از افغانستان بر اساس توافق خارج کند با این القائات که اگر نیروهای آمریکایی افغانستان را ترک کنند ممکن است مجددا" این کشور بدست تروریستها بیفتد چنانچه آقای استون کارتر وزیر جدید دفاع آمریکا پر واضح گفت: بخاطر اینکه افغانستان دوباره به دست تروریستها نیفتد خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان، مجددا" توسط دولت آمریکا مورد بررسی قرار می گیرد و ممکن است تا آخر سال 2016 حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان تمدید شود و برای اینکه ادعاهاو تهدیدات خود را به کرسی بنشانند خطر داعش را در افغانستان مطرح کرده و بگفته مطیع ا... اباسین مدیر مسئول روزنامه محور چاپ کابل که با رادیو پشتو تلفنی صحبت کرد: فرماندهان مهم و افراطی طالبان در حال انتقال به داعش هستند. ملا منصور دادا... از سران طالبان که در پاکستان بود جهت استخدام و انتقال افراد برای داعش به افغانستان انتقال داده شده است. آقای مطیع ا... اباسین همچنین افزود که پروژه طالبان در حال تعطیل شدن و داعش در حال جایگزین شدن آن است بگفته این روزنامه نگار افغانستان چون طالبان دیگر نمی توانستند موازنه قدرت را در افغانستان و منطقه بهم بزنند و انگیزه آنان پایین آمده پس نیاز است که یک نیروی جدید با انگیزه ی جدید با قدرت و خشونت بیشتر جایگزین طالبان شود.
مدیر مسئول روزنامه محور درباره آینده افغانستان نیز گفت که یک عده از طالبان که خشن نیستند و خواهان ایجاد صلح در افغانستان هستند ممکن است به پروسه صلح با دولت بپیوندندو عده افراطی آنان به داعش خواهند پیوست و همچنین آن دسته از طالبان که جاهل و بی سواد در کوهها زندگی می کنند و طالبان از آنان استفاده می کردند آنان این بار مورد استفاده داعش قرار بگیرند و پاکستان نیز که حالا دشمن افغانستان را دشمن خود قلمداد می کند به همین خاطر است که پروژه طالبان در حال تعطیل شدن است بنابراین پاکستان با استفاده کردن از این فرصت سعی می کند از افغانستان امتیاز بگیرد چنانچه تا حدودی نیز موفق شد فاصله بین هند و افغانستان داردایجاد می شود.
برای نخستین بار در تاریخ پاکستان نیروهای افغان جهت آموزش نظامی به پاکستان اعزام شده اند وآهسته آهسته دنبال تحقق خواسته های دیگر است مثل تابعیت کابل از اسلام آباد در اتخاذ سیاست خارج و مسئله خط دیوراند.
تحلیل گران و کارشناسان امور سیاسی امنیتی به حسن نیت پاکستان با شک می نگرند. بهر حال در جهان سیاست حرف آخر را نمی شود زد و باید منتظر ماند و دیدکه در عمل چه اتفاقی می افتد و پاکستان با داعش که جایگزین طالبان می شود چگونه برخورد می کند.