بر اساس طرحی که در شورای اروپا مطرح شد، مهاجران اروپایی در انگلیس دیگر مزایای حمایتی از کودکان را در وطن خود دریافت نخواهند کرد.
به گفته روزنامه ایندیپندنت موافقت «ژان کلود یونکر» ریاست شورای اروپا با طرح دیوید کامرون برای قطع مزایای پرداختی به خانواده مهاجران اروپایی که به خود به تنهایی به انگلیس رفته و خانوادههایشان در وطن ساکنند، موافقت کرد.
منابعی در کشورهای اروپا به روزنامه ایندیپندنت گفتند اعضای شورای اروپا با حضور «یونکر» و «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان که از متحدان نزدیک به یکدیگر هستند، درباره این طرح به گفتوگو پرداختند.
این منابع به ایندیپندنت گفتند با وجود اختلافات میان یونکر و کامرون به دلیل مخالفت کامرون با انتخاب یونکر به ریاست شورای اروپا، آنچه موجب موافقت یونکر با این طرح کامرون شد در واقع موافقت مرکل بوده است. آنگلا مرکل با موافقت با این طرح قصد دارد احتمال موفقیت کامرون در انتخابات عمومی انگلیس را بالا ببرد.
موافقت مرکل و یونکر با این طرح کامرون، به تغییرات چشمگیری در شورای اروپا منجر خواهد شد؛ این اتحادیه همواره سعی داشته با ارتقاء حقوق قشر کارگر، توازنی در بازار کار واحد اتحادیه اروپا ایجاد کند.
البته بعضی منتقدان میگویند موافقت اتحادیه اروپا با این طرح به ضرر انگلیس خواهد بود چراکه مهاجران دیگر به تنهایی وارد انگلیس نشده و اعضای خانواده خود را به همراه میآورند که به موجب آن فشار بیشتری بر سیستم آموزشی و درمانی و همچنین فشار بیشتری بر بخش مسکن انگلیس وارد خواهد شد.
در راستای تحدید مهاجرتها به انگلیس و جلب رضایت مردم انگلیس، دیوید کامرون طرحهای سخت گیرانهای برای مهاجران اروپایی مطرح کرد که از آن جمله طرح قطع مزایای خانواده مهاجران که در وطن خود ساکن هستند، اخیرا پیشنهاد شده بود. همچنین کامرون طی طرحی پیشنهاد داده بود مهاجران اروپایی که از مزایای پرداخت مالیات در انگلیس بهرهمند میشدند، دیگر تا حداقل چهار سال پس از ورود به انگلیس هیچ مزایایی دریافت نکنند. همچنین با طرح این برنامه، خدمات و مزایای اجتماعی مسکن برای مهاجران تا چهار سال بعد از ورود و اشتغال مهاجران، قابل دریافت نخواهد بود.
مردم انگلیس از دولت این کشور انتظار دارند شمار مهاجران دیگر کشورهای اروپایی و همچنین مهاجران خارج از اتحادیه اروپا را به انگلیس، کنترل کنند. همین امر موجب شده تا در ماههای اخیر حزب استقلال به رهبری «نایجل فاراژ» که مخالف سیاست درهای باز به روی مهاجرین و همچنین ادامه حضور لندن در اتحادیه اروپاست، با اقبال بیسابقهای مواجه شده و دو کرسی محافظهکاران در پارلمان را از آن خود کند.