به دنبال امضای پیمان امنیتی کابل - واشنگتن در اولین روز کاری رییس جمهور اشرف غنی که دقیقا یک ماه پیش صورت گرفت، هم اکنون جناب حکمتیار یادش آمده که در این رابطه اظهار نظر نماید.
به همین منظور حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد: پیمان امنیتی با آمریکا نمیتواند حلال مشکلات کشور باشد و شورای ملی نیز باید آن را رد کند.
حکمتیار در این اطلاعیه اظهار داشته: مشکلات اساسی امنیتی و اقتصادی افغانستان با تصویب و تایید پیمان امنیتی کابل-واشنگتن توسط پارلمان حل نشده و تنها راهحل این معضلات امضای یک پیمان بین افغانها است.
در این اطلاعیه ضمن تاکید بر اینکه پیمان امنیتی کابل-واشنگتن یک پیمان وطنفروشی و یک وثیقه شرمآور است، تصریح شده است: با این پیمان ناامنیها در کشور پایان نخواهد یافت زیرا از این پس دست آمریکاییها در افغانستان باز شده و میتوانند با مفاد این پیمان از خاک و فضای کشور به نفع خود استفاده کنند.
انجینیر حکمتیار با انتقاد از تداوم حضور نظامیان خارجی در افغانستان و امضای پیمان امنیتی با آنان اعلام کرد: با امضای پیمان امنیتی کابل-واشنگتن، افغانستان به انزوای منطقهای رفته و روابط دولت جدید با کشورهای منطقه تحت شعاع این پیمان قرار خواهد گرفت که این مساله به ضرر دولت و ملت افغانستان است.
در ادامه آمده است: تشکیل دولت وحدت ملی در سفارت آمریکا و با تلاشهای آمریکا است و تلاش وزیر خارجه آمریکا در این راستا مقدمه امضای این پیمان بود که مجلس شورای ملی با درک این موضوع، نباید پیمان وطنفروشی را تصویب کند. وکیلان مجلس با در این پیمان باید یک پیمان بین افغانی امضا کنند تا بر اساس آن منافع ملی کشور حفظ شود.
ظاهرا دور بودن جناب گلبدین از خاک کشور، وی را از فضای سیاسی کابل نیز دور ساخته است که هنوز نمی داند دیگر کار از کار گذشته و پیمان امضا شده را نمایندگان مجلس نمی توانند رد کنند. آمریکا آنقدر صلابت و نفوذ در یکایک ارگانهای دولتی افغانستان دارد که اگر بخواهد صدها مثل این پیمان را یک شبه به تایید جرگه و مجلس و دولت افغانستان می رساند بدون اینکه آب از آب تکان بخورد.
اینکه کرزی این پیمان را امضا نکرد هم جنبه سیاسی داشت و الا کجا رییس جمهوری که اب خوردنش هم تحت دستور کاخ سفید بود، جرات چنین جسارتهایی را نداشت.
نکته ی دیگر اینکه خوب بود انجینیر گلبدین حکمتیار که از وی برای زنده نگه داشتن حزب اسلامی افغانستان به عنوان یک رهبر بانفوذ و نخبه در کشور یاد می شود، توضیح بیشتری راجع به پیمان بین الافغانی ارایه می کرد تا ببینیم منظور ایشان دقیقا چیست؟ آیا منظورش گفتگوی میان دولت وحدت ملی با حزب اسلامی است؟ یا امضای توافقنامه میان دولت کابل با طالبان شبه نظامی پاکستان که خود را افغانستانی می دانند؟
که امیدواریم توضیحات بیشتر در این رابطه از سوی حزب اسلامی مطرح شود شاید ایده و طرح جدیدی از میانش بیرون آید که برای اشرف غنی صاحب که خواهان صلح است، مفید واقع گردد.