سرزمین افاغنه

آخرین اخبار در رابطه با کشور من افغانستان

سرزمین افاغنه

آخرین اخبار در رابطه با کشور من افغانستان

طرح کاهش آلودگی کابل با پروژه تپه های سبز

در اکثر کشورهای جهان برای داشتن تراکم جمعیت بالاتر در شهر، از اینرو کارایی بالاتر و بهبود بهداشت را در شهر دنبال می کنند و به ساخت پروژه هایی تپه سبز یا بام سبز، دیوار ساختمان هایی سبز و برج های گیاهی سبز می پردازند.

هدف نهایی این پروژه های بزرگ اکوزیست محیطی کار تصفیه گرد و غبار و محو کردن پسماندهای کربن، تولید انرژی از طریق منابع تجدید پذیر و پیوند شهر و محیط زیست به یکدیگر می باشد. با طرح ایجاد پروژه های بزرگ اکو زیست محیطی که شامل انواع کاشت درختان و بوته های زینتی در کوه ها و تپه های شهر کابل می شود می توان با ایجاد تپه ها سبز جلوی گرد و غبار از انشتار دود موترهای خودرو و پاکسازی محیط زیست اطراف شهر را گرفت.

ایجاد محیط های سالم شهری پایدار از طریق همین پروژه های بزرگ اکو زیست محیطی بادوام و ایجاد قابلیت های برجسته سکونتی برای ساکنین شهر کابل می باشد. در شمال و شرق و جنوب شرق کابل تپه ها با طول عرض مناسب برای منظره با شکوه اکوزست محیطی وجود دارد به نام تپه بی بی مهرو، تپه مرنجان، تپه خاک بلخ، تپه خزانه و تپه کلوله پشته که تپه مرنجان از نظر ساحه و وسعت از همه بزرگ تر است.

تپه بی بی مهرو یکی از تپه های مشهور شهر کابل است که در قسمت شمال مرکز کابل موقعیت دارد. موقعیت جغرافیایی تپه بی بی مهرو با این طول عرض و مناطق مختلف زمین آن آفتاب را به طور یکسان دریافت می کند و این یکی از عوامل اصلی پدید آمدن آب و هواهای یکسان آن در دور و اطراف عرض جغرافیایی آن است.

کوه آسمایی برج آخذه تلویزون ملی است که در بین مردم عام کابل به نام کوه تلویزیون عوض گردیده است و مناطق این کوه را به تپه سبز و تفرجگاه تبدیل کرده است.

آری برنامه انواع نهال کاری نظر به شرایط اقلیم کابل با مشارکت مردم در تمام تپه های کابل از طرف اداره های مسوول باعث افزایش پوشش سبز در تپه های کابل و بهره گیری شهروندان کابل از مزایای آن خواهد شد. پوشش سبز که از زیر ساخت های اکوسیستم در یک مکان به حساب می آید یک روش منحصر به فرد جهت کاهش آلودگی گرد و خاک، آلودگی صوتی، آلودگی صنعت، دود کارخانه ها و سوخت موتورها هوا را پک کرد و آسمان خاکستری کابل را به آسمان آبی مه دار صاف تبدیل کرد.

در ختان و بوته ها به طور طبیعی با جذب مونو اکسید کربن، دی اسید نیتروژن و دی اکسید گوگرد، موجب تمیز شدن هوا می شوند. پوشش سبز همچنین ذرات موجود در هوا را جذب کرده و با کاهش حرارت موجب بهبود سطح بهداشتی عمومی در محیط می گردد. وجود پوشش سبز در دامنه ها، تپه ها در اراضی هموار می تواند به صورت غیر مستقیم بر کاهش میزان، بیماری های شیریان های کورونری، سکته مغزی، فشار خون، افسردکی و همچنین اشکال مختلف سرطان موثر باشد.

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.