سرزمین افاغنه

آخرین اخبار در رابطه با کشور من افغانستان

سرزمین افاغنه

آخرین اخبار در رابطه با کشور من افغانستان

رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان: بامیان پایتخت فرهنگی شایسته‌ای برای کشورهای سارک می‌باشد

کبیر دادرس، رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان، در گفتگو با پیام آفتاب گفت که انتخاب بامیان به عنوان پایتخت فرهنگی کشورهای عضو سارک فرصت مناسبی است تا جاذبه‌های توریستی این ولایت به طور شایسته‌ای به جهان معرفی شود.

بامیان یکی از امن‌ترین ولایات افغانستان می‌باشد و با بیشترین آبدات تاریخی و میراث‌های فرهنگی که در درون پر مهر خود جای داده است از دیرباز دارای هویت تمدنی ارزنده‌ای بوده است. ۸ نقطه از ولایت بامیان در لیست میراث فرهنگی جهان قرار ثبت شده است. جاذبه‌های توریستی این ولایت از جمله بند امیر که به تازگی به پارک ملی تبدیل شده است آنقدر زیاد است که کشورهای عضو سارک بامیان را به عنوان پایتخت فرهنگی خود در جنوری ۲۰۱۵ اعلام کردند.
«کبیر دادرس»، رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان، در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی پیام آفتاب در این رابطه گفت: «انتخاب بامیان به عنوان پایتخت فرهنگی کشورهای عضو سارک فرصت مناسبی است تا جاذبه‌های توریستی این ولایت به طور شایسته‌ای به جهان معرفی شود. بامیان با استفاده از این فرصت می‌تواند جایگاه گذشته خود به عنوان یک مرکز توریستی مهم را احیا کند. سیاحین از سراسر دنیا به ویژه از کشورهای عضو سارک می‌توانند به بامیان سفر کنند و از نزدیک آبدات تاریخی و فرهنگی و جاذبه‌های توریستی این ولایت را ببینند.»
قابل ذکر است سید مخدوم رهین، وزیر اطلاعات و فرهنگ، نیز گفته است بامیان در هشت کشور جنوب آسیا به حیث شهر ی بی نظیر یاد می‌شود و بعد از انتخاب غزنی به عنوان مرکز ثقافت اسلامی، وزارت اطلاعات و فرهنگ با همکاری وزارت خارجه افغانستان تلاش کرد کشورهای جنوب آسیا را متقاعد کند بامیان را به عنوان پایتخت فرهنگی خود برگزینند.

بامیان پایتخت فرهنگی شایسته‌ای برای سارک خواهد بود

آقای دادرس افزود: «هدف از انتخاب بامیان به عنوان پایتخت فرهنگی سازمان سارک در سال ۲۰۱۵ معرفی بامیان به تمام جهان و در نهایت باز کردن پای جهانگردان و علاقه مندان میراث فرهنگی از سراسر دنیا به این شهر می‌باشد، بنابراین تصمیم داریم با روی دست گرفتن برنامه‌هایی نظیر ترمیم آبدات تاریخی و بهبود سیمای ظاهری شهر، بامیان را به پایتخت شایسته‌ای برای کشورهای عضو سارک تبدیل کنیم. برگزاری مسابقه بایسکل رانی در سطح ولایت بامیان در ۱۷ اسد سال روان به افتخار انتخاب بامیان به عنوان پایتخت فرهنگی کشورهای عضو سارک، اعمار دو دروازه کلان در شرق و غرب بامیان، تلاش برای افزایش تعداد پروازها به میدان هوایی بامیان، ایجاد اتحادیه توریزم و تشکیل کمیته سارک از جمله اقداماتی است که در صورت تطبیق کامل می‌تواند بامیان را به میزبانی مناسب برای مهمانان سارک تبدیل کند.»
وی افزود ۲۱ نهاد مختلف در کمیته سارک که از سوی ریاست اطلاعات و فرهنگ تاسیس شده است عضویت دارد. این کمیته در تلاش برای تطبیق بهتر پروژه‌ها سرمایه جذب کند. در صورتیکه دنرها در این راستا همکاری کنند می‌توان سیمای بامیان را بهبود بخشید.
کبیر دادرس در ادامه مصاحبه با پایگاه اطلاع رسانی پیام آفتاب گفت برای استفاده بهینه از حضور مهمانان سارک و نیز ارائه خدمات بهتر تصمیم گرفته‌ایم اتحادیه توریزم متشکل از اصناف مختلف را ایجاد کنیم. ۱۱ صنف در این اتحادیه عضویت دارد. برپایی کمپ فرهنگی از دیگر برنامه‌های پیش بینی شده است. در این کمپ که ساخت آن از ماه اسد سال روان یا اوایل سال آینده شروع می‌شود و از جنوری تا دسمبر ۲۰۱۵ باز می‌باشد، قرار است تمام صنایع دستی و محصولات زراعی بامیان برای بازدید و فروش عرضه شود. در این کمپ همچنین نمایشگاههای مختلف در نظر گرفته شده است.

ناامن بودن راه‌های مواصلاتی

کبیر دادرس گفت: «قرار است بامیان در سال ۲۰۱۵ پایتخت فرهنگی سازمان سارک شود. اما ناامن بودن راه‌های مواصلاتی رسیدن به این مهم را با مشکلات جدی مواجه ساخته است.»
وی افزود مسیر میدان وردک به بامیان، راههای مواصلاتی پروان به بامیان و مسیر غوربند به بامیان هم اکنون ناامن است و گردشگران و سیاحین نمی‌توانند به راحتی به بامیان رفت و آمد کنند و پیش بینی نمی‌شود علی رغم تلاش‌های نهادهای امنیتی تا زمان برگزاری مراسم سارک وضعیت مناسبی پیدا کند بنابراین تصمیم گرفته‌ایم مهمانان را از راه هوایی به بامیان منتقل کنیم.
وی افزود خوشبختانه میدان هوایی بامیان استاندارد است و هفته‌ای ۳ پرواز انجام می‌شود.
رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان ابراز امیدواری کرد وضعیت امنیتی شاهراه بامیان-کابل بهبود یابد.

بازسازی آبدات تاریخی تا زمان مراسم سارک

رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان در ادامه گفتگوی خود افزود اگر تا زمان شروع رویداد میمون سارک آیدات تاریخی بامیان بازسازی نشود نمی‌توان انتظار داشت میزبانی خوبی صورت گیرد.
کبیر دادرس تاکید کرد آبدات تاریخی به شمول مجسمه‌های بودای «شهمامه» و «صلصال»، «شهر ضحاک»، «شهرغلغله»، «قلعه کافر الف و ب»، «قلعه اکرم» و «قلعه غمی» در بامیان بر اثر تحولات طبیعی و نیز توسط طالبان تخریب یا در معرض تخریب قرار دارند و اگر جامعه جهانی و سازمان سارک دراین مورد توجه خاص نکنند ممکن است انتخاب بامیان به عنوان پایتخت فرهنگی سارک در حد یک مراسم تشریفاتی برگزار شود.
وی گفت پروژه بازسازی شهر غلغه در سه فاز و با بودجه ۱٫۲ میلیون دالر توسط سفارت محترم ایتالیا در حال تطبیق است. فاز اول آن در سال گذشته انجام شد، فاز دوم در حال حاضر توسط شرکت آیکوموس در حال انجام و فاز سوم در سال آینده تطبیق می‌شود. کار تحکیم سازی بودای شهمامه نیز سال گذشته صورت گرفت اما در حال حاضر بنا به کسری بودجه و دیگر مشکلات تخنیکی متوقف شده است.
کبیر دادرس افزود در بازدیدی که هیات اعزامی یونسکو از بازسازی بودای شهمامه داشتند اعلام کردند که در بازسازی قدامت مجسمه حفظ نشده است بنابریان با گزارشی که به کمیته حامی میراث فرهنگی ارسال کردند خواستار توقف بازسازی شدند.
این در حالی است که باید گفت حکومت، مسئولین ولایت بامیان و رسانه‌ها وظیفه دارند تا روی تاریخ بامیان، حوادث تلخ و شرین آن، شکوه و ترقی گذشته بامیان در زمان رونق راه ابریشم و انتقال آیین بودا از بامیان به چین، کوریا و دیگر مناطق دنیا کار کنند و این شهر را خوب معرفی نمایند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.