عالمان به این باور اند که در نظام کنونی آنان نقش نمادینی داشته اند. در همین حال، اشرف غنی احمد زی گفته است که اگر عالمان دین برای آوردن صلح و اصلاحات گام بردارند هیچ قدرتی نمیتواند مانع حرکت آنان گردد.
وی عالمان دین را شخصیتهای تاثیر گذار برای آوردن اصلاحات می داند و دادن نقش به آنان را از برنامه های اساسی اش عنوان کرده است. آقای غنی گفته است: اگر تمام مساجد افغانستان انشاالله در یک روز جمعه با یک صدا صلح بخواهند یا اصلاحات بخواهند یا هر امر مهم دیگر جامعه را بخواهند، هیچ کس نمی تواند جلوی آنها را بگیرد، ما نه تنها به علما به حیث یک وسیله نمی بینیم بلکه آنها را مانند شریک می دانیم.
شرکت کنندگان این گردهمایی از برگزاری انتخابات پشتیبانی میکنند و بر نقش شان در حکومت تاکید کرده اند.
عالم دین سبزه گُل گفته اتس گفت: آیا به وعدههای خود تا چه اندازه وفا کرده می تواند یا تا چه اندازه صادق است و یا فقط و فقط گردآوری علما و دعوت شان نمادین است مانند این که در ریاست جمهوری که علما در آنجا وجود دارند اما نقش سمبولیک دارند.
عالم دین محمد قاسم حلیمی گفت: اگر علما در جامعه نباشند خصوصا نمایندگان دین الله ( ج) در جامعه نباشند پس یقینا تطبیق آیات اش در جامعه کم است.
با نزدیک شدن زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری همه شمول بودن آن بسیار مهم دانسته میشود، عالمان دین نیز میخواهند در رقابت های انتخاباتی نامزدان ریاست جمهوری سهم پررنگی داشته باشند.