شماری از آگاهان سیاسی در کشور با اشاره بر گفته های اخیر "مارک میلی" دومین مقام ارشد نظامی امریکا در افغانستان می گویند که امریکا از تبلیغات مسلحانه در برابر افغانستان کار می گیرند.
اسدالله ولوالجی آگاه امور سیاسی، در صحبت به خبرگزاری جمهور گفت: " اساس تروریزم ایجاد رعب و وحشت در بین مردم و به ویژه کسانی است که در دولت کار می کنند؛ اما استفاده سیاسی از اقدامات تروریستی تبلیغات مسلحانه ی است که در آمریکای لاتین نیز مروج بوده است".
آقای ولوالجی افزود: امریکایی ها از طریق برعکس جلوه دادن حرکات تروریستی در صدد ضعیف جلوه دادن حکومت افغانستان است تا برای دنیا بگویند که دولت افغانستان توانایی تأمین امنیت اتباع خود را ندارد.
روز گذشته، مارک میلی دومین مقام ارشد نظامی امریکا در افغانستان از طریق ویدیو کانفرانس به خبرنگاران در واشنگتن گفته است: " افغانستان در روزهای آینده گواه حملات بیشتر انتحاری خواهد بود".
او، در مورد علت افزایش حملات انتحاری در افغانستان چیزی نگفته اما افزوده است که این حملات، نظامیان و غیر نظامیان داخلی و خارجی به ویژه مقام های دولتی افغانستان را هدف قرار خواهند داد.
در همین حال؛ اسدالله ولوالجی آگاه امور سیاسی و نظامی تأکید کرد: " احتمالاً این گفته های مقام امریکایی درست هم باشد؛ زیرا آن کشور استخبارات وسیع در منطقه دارد و توانایی پیشبینی بسیاری از حوادث را نیز دارد".
این آگاه سیاسی و نظامی پیش گیری از وقوع چنین حوادث را مشکل عنوان کرده، افزود: مقام های امریکایی از تحرکات تروریستی آگاه می شوند؛ اما اهداف تروریستان را بزودترین فرصت نمی توانند کشف کنند.
او، با اشاره بر حمله تروریستی به رستوان لبنانی در شهر کابل یاد آور شد که مقام های امریکایی از این گونه وقایع به سود اهداف خودشان استفاده کرده اند.
دولت افغانستان، انجام حملات ترورستی را سازماندهی شده توسط استخبارات خارجی عنوان کرده است.
از سوی دیگر؛ فضل الرحمان اوریا آگاه دیگر امور سیاسی دراین مورد، به خبرگزاری جمهور گفت: " اظهارات این مقام امریکایی را تأیید می کنم؛ (ISI) برای انجام حملات در برخی از شهرهای افغانستان آمادگی گرفته و آنان با استفاده از ضعف حکومت افغانستان، چنین حملاتی را به راه خواهند انداخت".
گفته های دومین مقام ارشد امریکا در حالی ابراز شده که تنش میان دولت افغانستان و امریکا بر سر امضای موافقتنامه امنیتی دوجانبه بالا گرفته است.
دولت افغانستان به صورت غیر مستقیم امریکایی ها را نسبت به حملات در داخل افغانستان مقصر می داند.
آقای اوریا موقف گیری اخیر رییس جمهور کرزی در برابر عدم امضای پیمان امنیتی با امریکا را کسب مشروعیت برای خودش خواند.
آقای ولوالجی می گوید که فشار آوردن و مانورسیاسی، به منظور رسیدن به اهداف سیاسی، گپ معمولی است.
این آگاه سیاسی خاطرنشان کرد: امریکا با فشار آوردن بالای پاکستان می تواند که حرکات تروریزم را در افغانستان کنترل کند.
رییس جمهور کرزی در صحبتی که با خبرنگاران داشت بار دیگر امریکا را متهم کرد که با افغانستان به حیث رقیب عمل می کند نه یک همکار استراتیژیک.
آقای کرزی تأکید ورزید: اگر امریکا می خواهد که به منافع اش دست یابد جنگ را در افغانستان، خاتمه دهد و صادقانه عمل کند.