بعد از اعلام صریح کاخ سفید که گفت کابل باید در عرض چند روز پیمان امنیتی با واشنگتن را امضا کند، "ژنرال جوزف دانفورد"، فرمانده امریکایی ناتو در افغانستان نیز روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران درکابل ضمن خطاب به دولت افغانستان بر امضای هرچه سریعتر پیمان امنیتی میان کابل واشنگتن تاکید کرد و گفت که اگر این پیمان امنیتی هرچه سریعتر امضا نشود، در آن صورت نیروهای خارجی مستقر در افغانستان حمایت خود را از کشورها و پارلمانها بویژه نیروهای امریکایی حمایت خود را در کنگره از دست خواهند داد.
جوزف دانفورد افزود که پیمان امنیتی یک چارچوب برای ماموریت آینده نیروهای خارجی در افغانستان است به این معنی که در صورت عدم امضای پیمان امنیتی ادامه حضور نظامی امریکا و ناتو در افغانستان با مشکل روبرو خواهد شد.
این در حالیست که منابع موثق نظامی امریکا گفته اند: پیمان امنیتی چه امضا شود وچه امضا نشود نیروهای امریکایی، افغانستان را بطور کامل ترک نخواهند کرد و حقیقت امر نیز همین است و احداث 9 پایگاه نظامی بزرگ در نقاط استراتژیک افغانستان که میلیاردها دلار هزینه آن شده است نیز درهمین راستا صورت گرفته است، حالا که گاها گزینه صفر را مطرح می کنند این نیز یک تاکتیک جهت تحت فشار قرار دادن دولت افغانستان است چون امریکا نیک می داند در 12 سال گذشته از نظر کیفی هیچ کاری برای ارتش ملی افغانستان انجام نداده است و افغانستان فاقد نیروی هوایی و سلاح های روز مدرن است و بنوعی ارتش افغانستان را از نظر نظامی و اقتصادی به خود متکی کرده است.
پس با علم به اینکه ارتش افغانستان در زمینه نظامی ومالی فقط به امریکا وابسته است اگر گزینه صفر را مطرح کند، دولت افغانستان تحت فشار قرار خواهد گرفت و پیمان امنیتی را امضا خواهد کرد ولی رئیس جمهور کرزی نیز همه این برنامه های امریکا را بخوبی درک کرده است و می داند امریکاییها بطور کامل افغانستان را ترک نمی کنندو پایگاههای بزرگی را برای همین منظور احداث کرده است.
بنابراین کرزی می خواهد با توجه به این موضوع که امریکاییها در کشورش می مانند و رفتنی نیستند،بر شروط خود برای ایجاد صلح و پایان دادن جنگ تاکید کند. کرزی در ملاقات با کاندیداهای ریاست جمهوری افغانستان بر مواضع خود تاکید کرد یعنی بنوعی به آنها فهماند که اگر او این پیمان امنیتی را امضا نکند هر کدام از آنها ( کاندیدها ) درآینده رئیس جمهور شد، براین موضع که می توان گفت موضع ملی است ، بایستد و بدون پذیرش شروط توسط امریکا پیمان را امضا نکند که البته بین کاندیداهای مطرح کسانی هستند که به گفته اکثر تحلیلگران افغان، بدون درنگ پیمان را با امریکا امضا خواهند کرد.
دکتر اشرف غنی احمدزی که رئیس کمیته تهیه متن پیمان امنیتی از سوی دولت افغانستان بود و تابعیت امریکایی نیز دارد حتما این پیمان را امضا خواهد کرد .
دکتر عبداعبدالله کاندید مطرح دیگر که روز گذشته نیز ضمن خطاب به کرزی گفته بود، باید پیمان امنیتی را با امریکا امضاء کند و حالا هم گفته می شود که اگر ایشان بعنوان رئیس جمهور انتخاب شود پیمان را امضاء خواهد کرد. لازم به ذکراست که عبدالله عبدالله همراه یونس قانونی در سال 2003 که هر دو به ترتیب وزرای خارجه و کشور بودند نیز پیمان را با امریکا امضا کرده بودند که براساس همان پیمان امریکا طی ده سال گذشته مرتکب جرم و جنایات شده است. در رابطه با رئیس جمهور آینده هنوز مشخص نیست که امریکا روی کدام یک دست گذاشته است ولی ظاهر امر سه نفر؛ اشرف غنی احمد زی، استاد سیاف و عبدالله عبدالله هستند که مورد نظر امریکا هستند.
به گفته یکی از افراد نزدیک به کرزی، امریکا درصدد است "اشرف غنی احمدزی" برمسند ریاست جمهوری تکیه بزند، اگرچه حقیقتا باید رئیس جمهور از صندوقهای آرای مردم بیرون بیاید ولی شرایط افغانستان به گونه ای است که هرکس را که امریکا بخواهد برای او طوری طراحی صورت خواهد گرفت که فرد مورد نظر امریکا پیروز میدان شود. پس موضوع پیمان امنیتی یک ارتباط مستقیم با انتخابات ریاست جمهوری دارد. اگر فرد مورد نظر کرزی مورد حمایت امریکا قرار بگیرد ممکن است در عرض چند روز پیمان امضاء شود و اگر کرزی امضا نکرد، کاندیداهای دیگر بویژه اشرف غنی احمدزی و عبدالله عبدالله که از کاندیداهای مطرح هستند به امریکا قول امضا خواهند داد. هردو علنا طرفدار پیمان هستند