به گزارش "افغان نیوز" به نقل از "خبرگزاری جهان اسلام"، "عبدالعلی اصغری" فعال سیاسی و مذهبی برجسته پاکستانی، در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار جهان اسلام، ضمن محکوم کردن دخالت نظامی امریکا در سوریه، اعلام کرده است که واقعیت پشت صحنه جنگ سوریه و دخالت امریکا، نیت شوم صهیونیسم برای نابودی پل ارتباطی (سوریه) میان کشورهای اسلامی در منطقه می باشد، که امنیت اسرائیل را با تهدید مواجه کرده اند.
"عبدالعلی اصغری" همچنین بر این نکته نیز تاکید کرد که، ادامه داشتن بحران در سوریه تنها به نفع رژیم اسرائیل است، لذا تا انجا که امکان داشته باشد و در توان اسرائیلی ها باشد، این جنگ داخلی را ادامه می دهند و در این صحنه، ترکیه نیز به دلیل هم مرز بودن نقش بسیار کلیدی را ایفا می کند.
این فعال سیاسی که در حال حاضر عضو مجلس وحدت مسلمین پاکستان می باشد، در رابطه با مقایسه دخالت امریکا در افغانستان و سوریه افزود :
امریکا در پرونده افغانستان، از یک سناریو جعلی "عملیات روانی" بسیار قوی، همانند حمله القاعده به برج های دوقولو نیویورک استفاده کرد و به گونه ای این عملیات را در سطح جهانی بطور موثر منتشر کردند که اکثریت دنیا با انها ابراز همدردی کردند و می توان گفت در جریان پیشنهاد حمله به افغانستان، کاخ سفید در داخل و خارج از کشور مخالفتی احساس نکرد. اما در مورد سوریه شرایط بسیار بسیار متفاوت بود و تکرار سناریو عراق در سوریه برای امریکایی ها کمی مشکل بود و همین باعث شد تا حمله به تعویق بیفتد :
1- مخالفان سوری طبق سناریو برنامه ریزی شده، بیکباره در داخل کشور ظهور کردند و در برابر دولت بشار اسد مقاوت نظامی به راه انداختند و بحران داخلی سوریه از همان زمان آغاز شد، که در این میان دولت های غربی و امریکا سعی کردند تا با حمایت از شورشیان سوری، از این موقعیت استفاده کنند و دولت بشار اسد را ساقط کنند، اما انها نتوانستند جهان را قانع کنند و این سناریو در این سطح با شکست مواجه شد.
2- وقتی تلاش های نظامی ارتش آزادی سوریه به نتیجه مطلوب نرسید، امریکا از شبه نظامیان القاعده و طالبان کمک گرفت و پای انها را به میدان جنگ باز کرد، همین باعث سردرگمی جهانیان شد، چرا که در افغانستان و عراق، امریکا و ناتو با نیروهای القاعده و طالبان در حال مقابله و جنگ هستند، اما چطور در سوریه با هم متحد شده اند و در یک جبهه مقابل دولت بشار اسد قرار گرفته اند. این موضوع نیز یکی از عوامل موثر در کاهش حمایت از جنگ در سوریه شد.
3- تیم بررسی و نظارت سازمان ملل نیز در ارزیابی های خود، مدرک و سند معتبری برای اثبات استفاده دولت بشار اسد از سلاح شیمیایی علیه غیر نظامیان پیدا نکردند و با این حال بدون تایید این موضوع، کاخ سفید همچنان بر تصمیم خود قاطع بود، لذا حمایت بین المللی از این حمله نیز کاهش پیدا کرد.
آقای اصغری، در رابطه با تاریخچه حضور امریکا در منطقه نیز اعلام کرد، حضور استراتژیک امریکا در منطقه سابقه طولانی دارد، ولی به نوعی قدرت امریکا در منطقه از زمان انقلاب ایران ضعیف شد، لذا از سیاست های مهم امریکا در منطقه ایجاد بستر مناسب برای حضور دائمی در منطقه و جبران کمبودها بود. لذا در طرح های امریکا کشورهای مهمی در لیست اهداف قرار گرفتند، از سوریه و افغانستان و عراق گرفته تا کشمیر آزاد.
به گفته وی، اما در برخی مناطق موفق به انجام این امر نشدند، بطور مثال منطقه کشمیر آزاد ، بواسطه اختلافاتی که میان هند و پاکستان به راه انداختند، را یکی از اهداف خود برای حضور دائمی در منطقه انتخاب کردند، اما عراضی کشمیر آزاد توسط ارتفاعات هیمالیا احاطه شده است، لذا این منطقه شرایط کافی برای نشستن و بلند شدن هواپیما را در فواصل بارانی نداشت. لذا مرحله بعد سیاستمداران امریکایی مناطقی از افغانستان را جایگزین کشمیر قرار دادند.
وی در ادامه افزود، به هر جهت افغانستان شرایط بهتری نسبت به کشمیر داشت، چه از لحاظ جغرافیایی و چه از لحاظ استراتژیکی، در منطقه به عنوان قطب جغرافیایی در میان خاورمیانه، شبه قاره هند و پاکستان، خلیج فارس، آسیای مرکزی و چین به شمار می رود. در نتیجه عقب نشینی و خروج نیروهای امریکا و ناتو از افغانستان در سال 2014 فقط یک امر نمایشی خواهد بود و به هیچ عنوان امریکا بطور کامل از افغانستان خارج نخواهد شد، چرا که قراردادی میان دولت کرزی و امریکا منعقد شده است که حضور نیروهای امریکایی بطور دائم در 9 پایگاه مختلف در افغانستان ادامه خواهد داشت.
آقای عبدالعلی اصغری در صحبت های پایانی خود تاکید کردند که، برای کنترل اقتصاد و تجارت جهانی، امریکا و متحدین اروپایش، باید حضور نظامی در نقاط مختلف جهان داشته باشند، و به نوعی لازمه این کار تنها حضور نظامی می باشد. چرا که منابع و ذخایر نفتی و گازی خلیج فارس و دریای خزر از نقاط استراتژیک اقتصاد جهان هستند. در نتیجه امریکا و متحدین غربیش به هیچ عنوان راضی نخواهند شد تا حضور خود را در نزدیکی این مناطق از دست بدهند.