به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه خبری «یورونیوز»، اقتصاد سالم آلمان موضوعی است که «آنگلا مرکل» صدر اعظم این کشور می تواند با تکیه بر آن رقیب اصلی خود «پیر اشتاین بروک» رهبر حزب سوسیال دموکرات را به چالش بکشد.
اگر چه در اوج بحران اقتصادی در سال 2009 اقتصاد آلمان دچار افت شد اما سال پس از آن تولید ناخالص داخلی این کشور رشد 4 درصدی را تجربه کرد.
از سوی دیگر با وجود افت اندک صادرات این کشور در ماه ژوئیه سال جاری آلمان کماکان یکی از بزرگترین کشورهای صادر کننده کالا در جهان به شمار می رود.
یک کارشناس امور اقتصادی در این مورد گفت: «تقاضا برای تولیدات آلمانی بالاست و قدرتهای نوظهور اقتصادی در این زمینه جایگاه ویژهای دارند. این وضع هیچ ارتباطی با سیاست این کشور ندارد. ریشه این شرایط را در صنعت آلمان باید جستجو کرد که در سالهای گذشته منفعت اقتصادی زیادی برای آلمان داشته است.
نرخ بیکاری از دیگر مواردی است که صدراعظم آلمان قدرت مانور بر روی آن را دارد.
5.4 درصد جمعیت فعال این کشور دچار معضل بیکاری است؛ این در حالی است که میانگین نرخ بیکاری در اتحادیه اروپا 10.9درصد است. با این وجود مطابق آمارها از 42 میلیون نفر جمعیت فعال این کشور حدود 7.5 میلیون نفر دارای مشاغل کوچک با درآمد حدود 450 یورو در ماه هستند.
نتایج انتخابات پارلمانی آلمان، اولین قدرت اقتصادی حوزه پولی یورو، اثر مستقیمی بر روی بازارهای بورس اروپایی و میزان نرخ بهره اوراق قرضه دولتی خواهد داشت.
«اولیویر روت» از کارشناسان کارگزاری بورس فرانکفورت معتقد است: «بازارهای مالی بهسوی ثبات و امنیت گرایش دارند و انتخاب مجدد آنگلا مرکل می تواند تضمینی برای این موضوع باشد. در صورت دستیابی سوسیالیست ها و سبزها به قدرت با سناریوی منفی مواجه خواهیم بود.»
در این بین نقش آلمان در کمک به کشورهای دچار مشکل حوزه پولی یورو برای برون رفت از بحران نیز غیر قابل انکار است.
امری که مسلم است این است که آلمان همواره به عنوان کشوری کلیدی و پرنفوذ در زمینه تعیین سیاست های پولی بانک بانک مرکزی اروپا مطرح است.