به گزارش سرویس بین الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از تودی زمان، این روزنامه چاپ ترکیه در ادامه با اذعان به ادامه انزوای ترکیه در منطقه و اشاره به ارتباط این مسئله با موضع گیری دولت "رجب طیب اردوغان" نخست وزیر ترکیه در قبال تحولات مصر می افزاید "موضع دولت ترکیه در قبال دولت موقت مصر سبب می شود تا روابط آن کشور با متحدان آمریکایی و اروپایی اش پیچیده ترشود. این خطر برای دولت ترکیه وجود خواهد داشت که بسیاری از دوستان مطنقه ای و جهانی خود را بدلیل مواضع مبهم اش در عرصه سیاست خارجی از دست دهد. انتقاد دولت ترکیه از کنار گذاشتن "محمد مرسی" رییس جمهور مخلوع مصر از قدرت سبب شد تا ترکیه در مقابل کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس قرار گیرد. در این میان بخصوص می توان به عربستان سعودی و امارات متحده اشاره کرد که از برکناری مرسی استقبال کرده بودند. افزایش اختلاف میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و ترکیه بر سر تحولات مصر می تواند آینده همکاری های اقتصادی و امنیتی ترکیه با آن کشورها را در معرض خطر قرار دهد. از سوی دیگر بایستی اشاره کرد که دولت ترکیه بدلیل حمایت از تروریست های سوری در سوریه نیز تحت فشار قرار دارد. همچنین روابط دولت اردوغان با دولت "نوری مالکی" نخست وزیر عراق نیز کدر شده است. تحولات مصر و موضع گیری ترکیه در قبال آن می تواند سبب انزوای بیشتر منطقه ای ترکیه در خاورمیانه شود."
روزنامه "تودی زمان" در ادامه به موضع منفی کشورهای غربی در قبال رویکرد ترکیه در قبال تحولات مصر نیز اشاره می کند و در این باره می افزاید "کشورهای غربی نیز از موضع آنکارا در قبال تحولات مصر ناراضی هستند. در این میان روابط اتحادیه اروپا با ترکیه در وضعیت خوبی قرار ندارد و کشورهای اروپایی هنوز برای عضویت دائم ترکیه در اتحادیه اروپا متقاعد نشده اند. همچنین اختلافات دولت ترکیه با آمریکا نیز روندی صعودی داشته است. واشنگتن در مورد حوادث پارک گزی" از رویکرد دولت اردوغان ناراضی است. همچنین از نظر روابط ترکیه با سوریه نیز این رابطه در وضعیت خوبی قرار ندارد. روسیه شریک اقتصادی بزرگ ترکیه محسوب می شود اما اختلاف نظر دو کشور در قبال بحران سوریه می تواند آینده روابط دو کشور را در معرض خطر قرار دهد."
این روزنامه چاپ ترکیه در ادامه با انتقاد از موضع دولت اردوغان در قبال تحولات مصر می افزاید "موضع سرسختانه دولت اردوغان در قبال تحولات مصر سبب می شود تا آن کشور از سایر کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی و امارات متحده دور شود چرا که عربستان سعودی از جمله اولین کشورهایی بود که از برکناری مرسی از قدرت استقبال کرد و وعده کمکی 5 میلیارد دلاری را به دولت جدید مصر داد. با این حال در سوی دیگر مقامات دولت ترکیه از دیدار با مقامات دولت موقت مصر سرباز زده اند و اظهار داشته اند که مشروعیت دولت جدید مصر را برسمیت نمی شناسند. کویت و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس اظهار داشته اند که کمکی 12 میلیارد دلاری را به مصری ها اعطا خواهند کرد." "بریل اوغلو" تحلیلگر روزنامه "ساندی زمان" و از اساتید دانشگاه "گالاتاسرای" در این باره معتقد است که دولت ترکیه با سیاستی که در قبال مصر اتخاذ کرده هزینه بسیاری را متحمل خواهد شد."
روزنامه "تودی زمان" در ادامه با انتقاد از رویکرد دولت اردوغان در قبال بحران سوریه و تاثیر منفی آن بر روابط ایران و ترکیه می افزاید "دولت ترکیه در مورد بحران سوریه از تروریست های سوری حمایت کرده است. این موضع گیری سبب لطمه دیدن رابطه ترکیه و جمهوری اسلامی ایران شده است. ایران از دولت "بشار اسد" رییس جمهور سوریه حمایت می کند و بارها از موضع دولت ترکیه در قبال بحران سوریه انتقاد کرده است."
این روزنامه چاپ ترکیه همچنین با اشاره به روابط دولت اردوغان با اقیلم خودمختار کردستان عراق در حوزه انرژی و تاثیر آن بر روابط بغداد – آنکارا می افزاید "دولت اردوغان با اقلیم خودمختار کردستان عراق نیز در حوزه انرژی روابط گسترده ای دارد. این مسئله سبب تیره شدن روابط دولت اردوغان با دولت "نوری مالکی" نخست وزیر عراق شده است."
این روزنامه چاپ ترکیه در انتها با ابراز نگرانی در مورد ادامه سیاست خارجی کنونی دولت اردوغان می افزاید "تحلیلگران مسائل ترکیه قویا تاکید دارند که دولت اردوغان می بایستی تجدیدنظری اساسی در مورد سیاست خارجی آن کشور انجام دهد تا از انزوای بیشتر منطقه ای ترکیه جلوگیری نماید."