مقامهای محلی در این ولایت می گویند؛ مهمترین دلیل رشد بهای غله جات، خشکسالی های اخیر و بارش ناچیز باران در غور بوده است.
عبدالحی خطیبی، سخنگوی ولایت غور در این رابطه به خبرگزاری جمهور می گوید: ” در سال گذشته هر کیلو گندم به 10 افغانی به فروش می رسید؛ اما با کمبود آب و خشکسالی ها در مزارع، این گندم در هر کیلو به 20 افغانی افزایش قیمت پیدا کرده است”.
او تاکید می کند که این روند برای مردم ولایت غور مشکلات زیادی را به بار آورده و کشاورزان را با بحران جدی روبرو ساخته است.
بر اساس گفته های خطیبی؛ نیاز است تا دولت مرکزی در این باره توجه و اقدام جدی را نشان داده و مانع شکست صنعت کشاورزی ولایت غور شود.
سخنگوی والی غور عنوان می دارد که با این همه، در حال حاضر نزدیک به 2 هزار تن گندم و جو در ذخایر دولتی موجود می باشد و در شرایط اضطراری از آنها استفاده خواهد شد.
این مقام محلی ولایت غور همچنین بیان می دارد که افزایش بهای غله در غور، تاثیراتی را هم در قیمت های نان بر جای گذاشته است.
از سویی دیگر؛ شماری از مردم ولایت غور معتقدند که دولت نتوانسته تا در تولید و مصرف گندم در کشور کنترل درست را به خرج دهد.
آنان می گویند: در حال حاضر قیمت مواد خوراکی تولید شده در داخل کشور، در ولایات متفاوت بوده و این مشکلات جدی را برای قشر مستضعف جامعه به وجود می آورد.
ولایت غور منطقه ای کوهستانی در غرب افغانستان است. در آنجا کشاورزی به ندرت صورت می گیرد.