قابل یادآوری است که درباره ی بیطرفی و حرفه ای بودن رهبری نیروهای امنیتی افغانستان نیز باید اطمینان بدست آید تا برای تامین انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در آینده از سیاسی شدن نیروهای امنیتی افغانستان جلوگیری گردد.
نیروی های امنیتی ملی و بین المللی در هماهنگی با هم، زمینه را برای تامین امنیت پروسه انتخابات و دسترسی شهروندان به مراکز رای دهی فراهم نمایند و از جانب دیگر دولت تمام تدابیر جدی تامیناتی را برای برگزاری یک انتخابات سالم، قانونی و شفاف در وقت مقتضی اتخاذ نماید از جانب دیگر، تعیین و تقرر افراد با کفایت، با تجربه، پایبند به ارزش های دموکراتیک و متعهد به منافع ملی کشور به سمت کمیشنر های کمیسیون مستقل انتخابات و کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی می تواند شفافیت و فراگیر بودن انتخابات را تضمین نماید.
حفظ دست آوردهای دموکراتیک جامعه و دولت افغانستان در هر پروسه ی سیاسی و انتقالی یکی از پایه های تضمین عدالت در کشور است. دولت افغانستان در هیچ مذاکره و مصالحه نباید با قربانی کردن این ارزش ها که به بهای خون هزاران تن از فرزندان این سرزمین به دست آمده است معامله کند و قانون اساسی، حقوق بشر، آزادی بیان و رسانه، استقلال افغانستان و تفکیک قوای سه گانه را بعنوان مسایلی غیر قابل تعدیل در هر مذاکره ای در نظر داشته باشد.
اهمیت انتخابات آینده که نقش قابل توجهی در چگونگی گذار سیاسی را به عهده دارد، حکم می کند تا رسانه ها با درک اصالت و اصل بی طرفی در نشر و پخش برنامه ها به منظور آگاهی دهی به مردم، تشویق و ترغیب مردم برای مشارکت آگاهانه در انتخابات، ایجاد فضا و فرصت های مناسب و متوازن برای ارایه برنامه های کاندید ها و اطلاع رسانی بی طرفانه از سلامت انتخابات، نقش شان را ایفا نمایند.