به گزارش دفتر ریاست جمهوری، در این جلسه که به سلسله جلسات مشورتی با رهبران جهادی و شخصیت های سیاسی کشور در ارگ دایر گردید، پس از بحث های همه جانبه روی موافقتنامه امنیتی میان افغانستان و آمریکا، بر شرایط افغانستان برای آغاز مذاکرات مجدد روی توافقنامه امنیتی، بحث گردید.
در جلسه مشورتی تاکید شد که دور چهارم گفتگو های دو کشور روی موافقتنامه ی امنیتی دو جانبه که بتاریخ ۲۹ جوزای سال روان در نتیجه اعتراض دولت افغانستان در رابطه به چگونگی گشایش دفتر طالبان در قطر به تعلیق در آمد، می تواند همزمان با شروع گفتگو های صلح میان شورای عالی صلح افغانستان و طالبان، دوباره آغاز گردد.
همچنان تاکید بعمل آمد که قرارداد امنیتی دو جانبه باید موجب رسیدن به صلح و ثبات، تقویت و تجهیز نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان به شمول نیروی هوایی و رشد اقتصادی کشور گردد. در این جلسه تاکید شد که در صورت تهدید خارجی علیه افغانستان، دولت آمریکا بر اساس توافقات میان دو کشور که در ماده ی نهم بخش سوم قرارداد همکاری های استراتیژیک تذکر یافته است، عمل نماید.
در ماده ی نهم بخش سوم موافقتنامه همکاری های استراتیژیک آمده است، با درک اینکه ثبات افغانستان در ترقی و ثبات آسیای جنوبی و آسیای مرکزی نقش دارد، آمریکا تاکید میکند که هر گونه تجاوز بیرونی علیه افغانستان را موجب نگرانی شدید خود می پندارد. در صورت وقوع چنین رویدادی، طرفین باید هرچه عاجل در مشورت باهم، پاسخ مناسبی را به شمول اقدامات سیاسی، دیپلوماتیک، اقتصادی و نظامی، به توافق هر دو طرف و در مطابقت با احکام قوانین اساسی شان، طرح و تطبیق کنند.
جلسه رهبران جهادی و شخصیت های سیاسی کشور تصمیم نهایی در مورد امضای موافقتنامه امنیتی میان افغانستان و آمریکا را منوط به اراده ی مردم افغانستان دانست.